På Tallhaga

Publicerat: 2014-08-31 Tid: 09:24:29
Hej! 

Jag har haft det jättebra, eller det har jag fortfarande, vi ska åka hem efter lunch tror jag.

Vi kom hit i fredags och då la vi i kräftburarna direkt jag och Tina. Imorse, eller kl.10, tog vi upp burarna och det blev ändå ganska många tillslut. 46st totalt, 23 små som vi släppte tillbaka och 25 stora som man kan äta! 



Igår var vi ute på svamp-promenad i 2 timmar och vi kom hem med väldigt många kantareller faktiskt :) 

Alltså det är väldigt skönt att bara komma ifrån allt där hemma och bara ta det lugnt. Det är väldigt mysigt här på Tallhaga i Sävsjö! Det bästa skulle varit om man skulle kunnat ta med hästarna hit och rida ut på riktiga långturer. Det finns en jättebra och fin banvall där tågräls varit innan, som nu är en promenadstig, den skulle man kunna galoppera jättelånga sträckor på och det skulle vara perfekt konditionsträning för hästen men det är hästförbud där.. Sen så har jag ingen häst här men det är en annan sak ;) 

Jag har räknat massor av mattetal och det är jätteskönt att ha gjort det och kommit ikapp och om planeringen. Annars är jag så himla stressad hela tiden, vilket förstör mycket. Så nu ska jag komma hem och vara i fas med läxorna och skoljobbet! Sen ska jag hålla i det resten av terminen, för jag vill inte sumpa mina chanser för bra betyg. 
Och nu är det så att det är bara hårt arbete som lönar sig på den fronten, på massor av andra fronter också för den delen, så det är bara att vänja sig vid hårt arbete om man ska komma någonstans här i livet. 

Jag hörde att det gått bra för pappa och andra på jetskitävlingen i Årsunda, superkul ju! Men jag har gjort mer nytta här än om jag skulle åkt till Gävle denna helgen, den saken är säker. 


Idag när jag kommer hem så ska jag kanske iväg och ta lite modellbilder för ett hästföretag, men vi får se hur det blir med det. Jag vill i alla fall rida, vilket jag ska göra! Och promenera med Bego, jag och hon får börja med våran rehab träning, promenader tillsammans. Ganska passande nu när vi båda ska bli fullt bra igen :) 

Nu ska vi ut och ta upp dagens fångst i burarna, spännande! 


Kram Emma-Nellie